El DEMCAT a les 6es Jornades TIC Salut i Social / 2016

El DEMCAT va ser present a les 6es Jornades TIC Salut i Social 2016 per difondre la terminologia mèdica catalana arreu

6es-jornades-tic-salut-i-social


Com ja sabeu, els passats 29 i 30 de setembre a l’espai El Sucre de Vic van tenir lloc les 6es Jornades TIC Salut i Social de 2016. El DEMCAT no podia deixar perdre aquesta magnífica ocasió per donar a conèixer el nostre projecte de país, que neix en l’etapa actual amb 3 ferms propòsits:

  1. Actualitzar de forma integral tot el contingut del Diccionari enciclopèdic de medicina en llengua catalana, amb els seus prop de 80.000 termes.
  2. Difondre tant l’obra mateixa com el seu extraordinari contingut i posar-lo en línia, a l’abast de tots els interessats: especialistes de les ciències de la salut, estudiants d’aquestes àrees, traductors, periodistes i societat en general.
  3. Implantar de força eficaç la terminologia mèdica catalana normalitzada que conté el DEMCAT en tots els àmbits: hospitalari, assistencial de primària, industrial, institucional, universitari, de recerca, periodístic, de la traducció, cultural.

Som molt conscients que la terminologia mèdica catalana, aquesta branca transversal del coneixement de les ciències de la salut, demana el concurs de moltes voluntats que facin possible dinamitzar arreu del territori tant la difusió com la implantació d’aquesta terminologia. Arran de les 6es Jornades TIC Salut i Social, hem aconseguir establir complicitats importants que, ben segur, aniran donant fruit en els propers mesos.

Si ho recordeu, en la nostra Jornada de reflexió estratègica del mes de juny passat, ja vam recollir moltes propostes i iniciatives de diferents sectors del territori català que ens empenyien en aquesta línia de difusió, promoció, implantació i defensa del llegat que ens han deixat, des de 1936, els grans especialistes precursors en terminologia mèdica catalana que van posar els fonaments de l’actual DEMCAT.

El repte en l’adaptació al món digital del DEMCAT tot just ha començat, i amb l’ajut de les TIC i de tot el seu entorn tecnològic serem capaços de tenir el diccionari que reculli tota la terminologia de les ciències de la salut que el país i el moment històric actual mereixen.

Podeu descarregar-vos la presentació del DEMCAT que vam elaborar per fer la demostració del nostre projecte a les 6es Jornades TIC Salut i Social / 2016.

maj-i-lv

A l’esquerra, la coordinadora terminològica del DEMCAT i membre del TERMCAT (M. Antònia Julià) i a la dreta la coordinadora general del DEMCAT (Lídia Vàzquez) en la demostració de les 6es Jornades TIC Salut i Social 2016.

Agraïm a les persones que van adreçar-se a nosaltres l’interès demostrat en el projecte DEMCAT; aquests contactes seran molt productius en un futur immediat. La bona iniciativa dels organitzadors de les 6es Jornades TIC Salut i Social (capitanejats per Marc de San Pedro) del joc d’interacció B2B va permetre una difusió exponencial del projecte en forma de joc. Felicitats!

lv-en-el-b2b

DEMCAT + B2B. Començant el joc; mireu què hi diu al darrere!

About Lídia Vàzquez

Coordinadora del projecte DEMCAT 2015-2016

Comments are closed