El DEMCAT amb la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia

Segona presentació del DEMCAT en congressos de societats científiques: amb la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (SCCOT)

El passat dijous, 19 de maig, el DEMCAT va participar en el XXIX Congrés de la Societat Catalana de Cirurgia Ortopèdica i Cirurgia Traumatològica (SCCOT) i la X Reunió Catalana d’Infermeria Traumatològica que va tenir lloc al recinte de La Farga de l’Hospitalet ; aquest acte va ser presidit i organitzat pel doctor Frederico Portabella, cap del Servei de COT de l’Hospital Universitari de Bellvitge.

pòster XXIX SCCOT

El DEMCAT amb la SCCOT i la terminologia de la cirurgia ortopèdica i la traumatologia

La sessió sobre el DEMCAT va ser presentada a la tarda pel president de la SCCOT, el doctor Lluís Puig Verdié, a la sala 3.

 

La terminologia utilitzada en aquesta especialitat quirúrgica s’ha enriquit de molts neologismes, bàsicament anglosaxons, com és habitual, i pateix també les influències pròpies del veïnatge amb el castellà, amb camps semàntics i pronúncies no sempre coincidents. Esperem que arran d’aquesta sessió puguem seguir col·laborant amb la SCCOT per millorar i fixar la terminologia pròpia d’aquest camp especialitzat.

Podeu descarregar-vos la presentació i veure alguns dels exemples terminològics d’aquesta àrea quirúrgica que podem conèixer, millorar i/o actualitzar. Què en penseu del membre fantasma, sabeu dir-ho en altres llengües? Maluc i anca, sabeu quan utilitzar cadascun (pròtesi de maluc o d’anca?) Els especialistes en pròtesis són protèsics o protètics (protèsiques o protètiques)?

About Lídia Vàzquez

Coordinadora del projecte DEMCAT 2015-2016

Comments are closed