Preguntes més freqüents

A través d’aquesta llista de preguntes més freqüents podeu resoldre la majoria de qüestions que se us plantegin a l’hora d’unir-vos a la Comunitat DEMCAT.

Comptem amb vosaltres!

 1. Què puc fer per contactar amb el projecte DEMCAT i obtenir més informació? Escriu-nos un correu electrònic a noudemcat@gmail.com.
 2. Com puc col·laborar amb el DEMCAT?
  • Fent servir el portal i el diccionari i fent-nos arribar suggeriments a través del correu noudemcat@gmail.com, del Twitter @noudemcat o del nostre grup de Google +.
  • Oferint-vos a col·laborar com a professionals experts disposats a dedicar els temps que creieu adient a redactar/revisar/assessorar sobre definicions i continguts terminològics.
  • Participant en el mecenatge individual en funció de les vostres possibilitats.
  • Influint en els vostres centres de treball perquè les eines ofimàtiques incorporin el potencial del DEMCAT.
 3. Haig d’associar-me a l’Acadèmia per col·laborar-hi? No serà necessari ser soci/sòcia de l’Acadèmia.
 4. Qui pot formar part de la comunitat de Google+? Totes aquelles persones professionals de la salut i de la llengua amb disposició per treballar de manera voluntària i interessats en la millora terminològica de la seva especialitat o àrea de treball.
 5. Què faig si vull fer arribar cap suggeriment al DEMCAT? Ens podeu enviar un correu a noudemcat@gmail.com o pel compte de Twitter @noudemcat.
 6. Puc proposar la revisió d’algun terme de la meva especialitat? En la mesura de les possibilitats, anirem donant resposta a propostes de revisió de termes en altres especialitats.
 7. Com es podran seguir les novetats que generi aquest nou diccionari? Per l’apartat Notícies d’aquest portal i també via Twitter.
 8. Aquest diccionari permet fer la selecció de termes d’una especialitat? Sí, podeu fer cerques per Accés alfabètic o per Accés temàtic, obrint el desplegable que correspon a les àrees que formen part de l’arbre conceptual o arbre de camp del diccionari.
 9. Es podran distingir els termes revisats dels termes no actualitzats? Per facilitar que qualsevol persona que consulti les dades pugui ponderar la informació que ofereix cada fitxa del diccionari en línia, hem establert un sistema de marcatge simple, que identifica les fitxes en què s’ha fet alguna intervenció. Actualment podeu veure:

  –<.FITXA EN CURS DE REVISIÓ> Identifica les fitxes dels termes que són objecte de revisió terminològica sistemàtica.
  — <.FITXA MODIFICADA Any>: Identifica les fitxes on s’han fet canvis per millorar-ne o homogeneïtzar-ne el contingut durant l’any indicat.
  –<.FITXA REVISADA Any>: Identifica les fitxes revisades per l’equip terminològic durant l’any indicat.
  –<.FITXA VALIDADA Any>: Identifica les fitxes validades per la Direcció Editorial durant l’any indicat.

  Aquest marcatge és visible des de cada fitxa i permet, a través de l’accés temàtic, consultar la selecció de termes dins de cada categoria. Les fitxes que no duen cap marcatge contenen les dades sense modificar de la segona edició. D’altra banda, a través de l’accés Noves incorporacions es poden consultar les fitxes noves que han estat donades d’alta com a resultat de l’actualització anual.

 10. Hi haurà algun tipus de reconeixement per la col·laboració? Sí, a mesura que es desenvolupin les diferents fases del projecte DEMCAT tindrem més acotat el tipus de reconeixement.
 11. Puc donar quantitats diferents de les que consten en el formulari de Mecenatge individual? Sí, repetint diverses vegades una opció per fer la quantitat que voleu o enviant un correu electrònic a noudemcat@gmail.com amb el valor que voleu donar i us enviarem el número de compte per fer la transferència.
 12. Com a institució podem ser mecenes reconeguts? En el moment de col·laborar econòmicament amb el projecte DEMCAT, podreu decidir si voleu el reconeixement públic en la pàgina del Mecenatge corporatiu i apareixereu en ordre alfabètic i en l’apartat de l’any corresponent en què hàgiu fet la col·laboració.
 13. Com podem col·laborar les societats científiques?
  • Posant l’enllaç del portal DEMCAT i el logo en el portal de les societats.
  • Triant un/una representat i professionals que col·laborin de la vostra Societat per formar part del Consell Científic del DEMCAT.
  • Reflexionant en la vostra Junta sobre la necessitat de sistematitzar la terminologia de la vostra especialitat.
  • Presentant el projecte DEMCAT en algun acte/jornada de la vostra Societat (aviseu-nos i intentarem assistir-hi).
  • Proposant incentius acadèmics per als socis/sòcies que vulguin fer d’experts-col·laboradors.
  • Promocionant l’ús del DEMCAT en el vostre entorn.
  • Identificant fonts de finançament.

Comments are closed