Els termes de la salut de 2021

mascareta - salut pública

Al llarg de 2021 en els apunts d’aquest portal hem tractat els termes de ciències de la salut que han estat protagonistes de l’actualitat. Cronològicament, entre d’altres termes, hem parlat de pauta de vacunació, bombolla de convivència, inequitat, immunitat de grup, vacunòdrom, variants víriques (i els noms de les lletres gregues, és a dir, alfa, delta, òmicron...), vacunes i vaccins, culicosi, depressió, salut mental, ictus, dosi de record o estigma.

D’altra banda, el Servei de Consultes del TERMCAT, amb l’ajut de professionals de diverses especialitats de l’àmbit de la salut, ha resolt un bon nombre de dubtes terminològics preguntats pels usuaris. Gràcies a aquestes aportacions, s’han generat noves fitxes de consulta pública en els diccionaris en línia i en el Cercaterm. Per exemple, arxiu mestre de l’assaig clínic, entomosi, immunolocalització o postvenció.

Confiem que 2022 faci possible parlar d’altres termes relacionats la salut, com equitat, erradicació o una sola salut. Que tinguem unes bones i “sanes” festes!