Back to top

Apunts

imatge de pol·len al microscopi
28.03.2023

Les al·lèrgies i la primavera

Ja som a la primavera. L’estació de l’any que ve després de l’hivern ha estat sempre cantada per poetes, ja sigui per exalçar-la o per desdenyar-la. I és que, com diuen els versos d’Emily Dickinson (en la traducció de Marcel Riera):

Més
imatge del virus
01.12.2022

No ens oblidem de la sida

El dia 1 de desembre es commemora el Dia Mundial de la Sida, amb la voluntat de conscienciar tothom que la malaltia continua afectant moltes persones arreu del món. La sida (sigla lexicalitzada que s’h

Més
#termedelasetmana: teràpia gènica
04.02.2020

#termedelasetmana: teràpia gènica

El dia 4 de febrer de cada any es commemora el Dia Mundial del Càncer, una jornada que pretén contribuir a augmentar la conscienciació sobre aquesta malaltia i promoure’n la prevenció, la detecció i el tractament.

Més
mers
16.06.2015

#termedelasetmana: MERS

L’actualitat informativa fa que, de tant en tant, termes especialitzats lligats a la salut esdevinguin d’ús comú i generalitzat.

Més
al·lergogen
14.04.2015

#termedelasetmana: al·lergogen

Quan arriba la primavera, arriba també per a prop d’un 30 % de la població (segons alguns estudis) una època difícil a causa de les al·lèrgies.

Més
al·lèrgies
21.03.2013

Al·lèrgies

Es calcula que vora el 30% de la població pateix actualment al·lèrgia i, si la tendència actual continua, sembla que l’any 2025 la meitat de la població se’n veurà afectada, sobretot en entorns urbans.

Més