Actualització de la Terminologia de ciències de la salut

© TERMCAT (CC BY 4.0)

El diccionari en línia Terminologia de ciències de la salut s'ha actualitzat amb la incorporació de nous termes dels àmbits de la bioètica, el càncer, les malalties minoritàries i les proves radiològiques. El diccionari, publicat inicialment el maig de 2015, aplega en un únic producte la terminologia procedent de vint-i-un diccionaris relacionats amb les ciències mèdiques i farmacològiques, elaborats pel TERMCAT o amb el seu assessorament, i amb el suport del Departament de Salut.

Concretament, aquesta obra conté dades terminològiques procedents dels diccionaris següents: Diccionari d’anatomiaDiccionari d’homeopatiaDiccionari d’immunologiaDiccionari d’infermeriaDiccionari d’oftalmologiaDiccionari d’otorinolaringologiaDiccionari de bioètica, Diccionari de fisioteràpiaDiccionari de neurociènciaDiccionari de psiquiatriaDiccionari de recerca clínica de medicamentsDiccionari de sinologiaLèxic de malalties minoritàriesLèxic de proves radiològiques,Terminologia de l’atenció integradaTerminologia de l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques, Terminologia de la cronicitatTerminologia de les malalties infeccioses, Terminologia de les vacunes, Terminologia del càncer i Vocabulari de la sida.

Amb aquesta actualització, la Terminologia de ciències de la salut ofereix de manera unitària la consulta de 18.283 fitxes terminològiques, que inclouen la denominació en català, equivalents en castellà, francès, anglès i alemany, denominacions corresponents a la Terminologia Anatòmica i altres nomenclatures científiques, definició i, en molts casos, notes amb informació complementària.

Es pot accedir al diccionari des de l'apartat de Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que recull també els vint-i-un títols d’aquesta Terminologia de ciències de la salut, al costat de més d'un centenar de repertoris terminològics d'àmbits especialitzats. La pàgina de Serveis lingüístics del Canal Salut recull també un enllaç al diccionari.