Col·laboració entre la Secció de Ciències Biològiques de l'IEC i el DEMCAT

Seu de l'IEC

El proppassat 14 de gener de 2019, la Secció de Ciències Biològiques (SCB) de l’IEC dedicà part de la seva sessió a debatre sobre el Diccionari enciclopèdic de medicina i el projecte DEMCAT.

El Dr. Màrius Foz, professor i membre de la Secció, que va ser coordinador de la segona edició en paper del Diccionari (2000), va exposar la vinculació històrica de la SCB amb l’obra i la responsabilitat que ha d’assumir en el seu manteniment.  Va explicar també el projecte en curs  DEMCAT, d’actualització del contingut del Diccionari, promogut conjuntament per l’IEC, l’Acadèmia, Enciclopèdia Catalana, el TERMCAT i el Departament de Salut.

Després, el Dr. Oriol Ramis, coordinador científic del projecte DEMCAT,  en va exposar la situació actual i la possibilitat real de revisar els termes de genètica i genòmica amb l’ajut de l’experiència dels membres de la Secció. S’ha establert un equip, dirigit pel professor Ramon Bartrons, que ha rebut un ajut de recerca de l’Institut mateix, per fer-ho possible en un període de tres anys. La discussió científica fou precedida per una presentació de la professora Teresa Cabré que sintetitzà la situació present, els assoliments i propers objectius de la Secció Filològica en relació amb la terminologia, que per força han d’estar alineats amb la feina que cal fer en el diccionari DEMCAT.

En l’acte, a banda dels membres de la Secció, també hi assistiren M. Antònia Julià, coordinadora terminològica del Diccionari i membre del TERMCAT, i la Dra. Judith Usall, actual presidenta de la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina, l’entitat de l’Acadèmia de Ciències  Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears que vetlla especialment pel manteniment i creixement del Diccionari.

 

Font: Oriol Ramis, coordinador científic del DEMCAT