Es constitueix el Comitè de Farmacologia del nou Diccionari enciclopèdic de medicina DEMCAT

Comitè Científic de Farmacologia

Avui, dimecres 15 de juliol, a la seu del TERMCAT, a Barcelona, s'ha constituït el Comitè Científic de Farmacologia del nou Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Dins d’aquest projecte en curs, la funció del Comitè serà assessorar la revisió de la terminologia d’aquesta àrea temàtica, amb el consens i la implicació de tots els agents i les institucions de referència en el sector.

En concret, el Comitè Científic de Farmacologia col·laborarà en la resolució de dubtes i en l’assessorament per a la normalització de casos terminològics; col·laborarà a mantenir actualitzades les dades difoses; participarà en la detecció de les necessitats terminològiques de l’àmbit  i en la resolució de casos puntuals i contribuirà a assolir el màxim consens i la màxima difusió de la terminologia en el sector, en el marc del DEMCAT.

En l’acte de constitució hi ha intervingut el director del TERMCAT, Jordi Bover, i hi han participat experts de diverses institucions, a banda dels representants del TERMCAT i de la direcció editorial del DEMCAT. Formaran part d’aquest comitè, coordinat per Fèlix Bosch, director de la Fundació Dr. A. Esteve, els especialistes següents: Rosa M. Antonijoan, Josep-Eladi Baños, Consol Bozzo, Núria Casamitjana, Ramon Coll, Joan Costa, Magí Farré, Albert Figueras, Elena Guardiola, Fernando Navarro, Jaume Piulats, Caridad Pontes, Joaquim Ramis i Marià Sust. Hi són representades, doncs, entitats com ara la Societat Catalana de Farmacologia i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Barcelona, i entre els especialistes hi ha personal dels hospitals Germans Trias i Pujol, Parc Taulí, Santa Creu i Sant Pau i Vall d'Hebron.

La constitució de comitès terminològics és un dels mecanismes de què disposa el Centre de Terminologia per afavorir la implicació dels especialistes dels diversos sectors, experiència que ja s’ha iniciat en altres àmbits de coneixement, com ara el Comitè Terminològic de Dret.

Per a més informació sobre el projecte, podeu consultar el diccionari de treball en línia i el portal DEMCAT.