Es posa en marxa el Diccionari de seguretat alimentària

Reunió inicial Diccionari seguretat alimentària

Avui s’ha dut a terme a la seu del TERMCAT la reunió inicial del projecte de Diccionari de seguretat alimentària, que es durà a terme en col·laboració entre el TERMCAT, el Departament de Salut i l’Agència Catalana de Seguretat Alimentària.

El diccionari s’elaborarà durant el 2020 i el 2021 i contindrà un miler de termes en català, amb equivalents en castellà, francès i anglès i definicions.  Es preveu que inclogui terminologia associada a la cadena alimentària, a l’avaluació, la gestió i la comunicació de riscos, i a la tecnologia alimentària.

El concepte de seguretat alimentària als països desenvolupats es refereix principalment a la garantia d'innocuïtat dels aliments i també al compliment de les condicions relacionades amb la percepció, la confiança, els interessos i les expectatives de la ciutadania. Tots aquests aspectes estan recollits en el Pla de seguretat alimentària a Catalunya 2017-2021 de què disposa el Govern de la Generalitat.