Es presenta el projecte DEMCAT, que actualitza el Diccionari enciclopèdic de medicina

Projecte DEMCAT

Ahir, dia 19 de maig, es va presentar a la seu l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears el projecte DEMCAT, que neix amb la voluntat d’actualitzar una eina de referència com és el Diccionari enciclopèdic de medicina.

S’ha creat un portal que ha de permetre aglutinar totes les actuacions necessàries per a la posada al dia de la informació. La voluntat és que el nou DEMCAT esdevingui una eina de consulta pràctica, permanentment actualitzada, i fruit del treball col·laboratiu d’institucions i de professionals de l’àmbit.

Amb el projecte DEMCAT es pretén aconseguir un diccionari de medicina en llengua catalana renovat, coherent amb l’estat dels coneixements actuals, les noves tecnologies de la informació i els valors, interessos i necessitats de la societat catalana, i possibilitar una actualització contínua d’aquest diccionari, consultable en línia, i que sigui una referència clara i fiable en les ciències de la salut i la vida.

El projecte DEMCAT s’ha posat en marxa gràcies a un acord a quatre bandes entre l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana i el Centre de Terminologia TERMCAT, i amb el patrocini inicial del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i de la Fundació Dr. Antoni Esteve.

Podeu consultar aquesta informació en pdf, en format de nota de premsa.