El TERMCAT participa en un simposi internacional virtual organitzat per la Universitat de Vaasa dedicat a comunicació i terminologia

imatge de la comunicació presentada

El TERMCAT ha participat, aquest divendres 12 de febrer, en el Simposi VAKKI (edició virtual) en un taller internacional sobre comunicació i terminologia organitzat per la Universitat de Vaasa (Finlàndia) i l’Associació Europea de Terminologia (AET).

El Simposi VAKKI ha acollit representants d’organismes que treballen en terminologia de tot Europa (Suècia, Finlàndia, Dinamarca, Eslovènia, Noruega, Romania, Irlanda, Catalunya...) per debatre aspectes relacionats amb la gestió terminològica, el vincle amb els usuaris i la comunicació de projectes terminològics en temps de pandèmia.

El TERMCAT hi ha participat amb la conferència Terms and conditions – co-creating and launching Catalan terminology ‘COVID-19: key concepts’ during the pandemic and lockdown, a càrrec de les terminòlogues M. Antònia Julià, Cristina Bofill i Sandra Cuadrado.

El Simposi VAKKI a Vaasa és un dels esdeveniments que organitza aquest any l’Associació Europea de Terminologia, juntament amb la Cimera Internacional de Terminologia, que tindrà lloc el proper novembre a Dublín.

En el marc de la conferència també ha tingut lloc la segona reunió anual de l’equip directiu de l’Associació Europea de Terminologia. En la reunió s’han analitzat temes com l’organització de la propera Cimera Europea de Terminologia i la planificació de l’acció en cooperació prevista per al primer semestre de l’any.

L’Associació Europea de Terminologia té com a missió fomentar el multilingüisme per mitjà de la terminologia, proporcionant una plataforma en el pla europeu que contribueixi a promoure i professionalitzar l’activitat terminològica, millorar-ne el reconeixement i establir ponts de cooperació entre organitzacions, associacions i entitats de l’àmbit.

Actualment, el TERMCAT ocupa la secretaria executiva i la tresoreria d’aquest organisme i en coordina les accions comunicatives i de cooperació.