El TERMCAT recull en un diccionari en línia la terminologia relacionada amb el coronavirus

Termes del coronavirus

El TERMCAT ha publicat avui en línia el recull Termes del coronavirus, que aplega més de 40 termes relacionats amb el brot epidèmic de COVID-19 i el coronavirus responsable de la malaltia, que els esdeveniments actuals han fet aparèixer sovint en els mitjans de comunicació.

Les dades que ofereix el diccionari en línia s’han adaptat a partir de productes terminològics elaborats prèviament pel TERMCAT en col·laboració amb el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, i a partir de fitxes de recerca puntual que s’han actualitzat amb la col·laboració de la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SOCDEMCAT).

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, francès i anglès i el nom científic, si és pertinent; una definició, i, si escau, notes explicatives.

Entre els nous termes n’hi trobem de referits als coronavirus (coronavirus associat a la COVID-19 o coronavirus associat a la MERS), a les malalties causades per aquests virus (COVID-19, MERS, SARS) i a conceptes epidemiològics i de salut pública (aïllament, contagi, pandèmia, zoonosi). Es tracta d’un producte obert, que s’anirà ampliant d’acord amb l’evolució de l’epidèmia i l’actualitat informativa sobre aquest fet, gràcies a la cooperació amb els serveis lingüístics de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (ésAdir) i d’acord amb les consultes que es van rebent sobre aquest tema.

El diccionari Termes del coronavirus forma part de la col·lecció Diccionaris en Línia del web del TERMCAT, que actualment ofereix més de 150 títols dedicats a diversos àmbits d’especialitat.

Per a més informació sobre els termes relacionats amb la pandèmia, consulteu també aquest apunt.