Una nova infografia interactiva difon els termes més destacats relacionats amb la COVID-19

Imatge de la infografia

El TERMCAT, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha difós una completa infografia interactiva que presenta els termes més destacats relacionats amb la pandèmia de COVID-19, en una nova actuació que s’afegeix a les iniciatives que es duen a terme al voltant de la Marató de TV3, que aquest any es dedica a la recerca sobre la malaltia.

Es tracta d’un conjunt de 9 làmines que presenten, agrupats temàticament, una selecció de termes rellevants. En concret, s’hi destaquen termes relacionats amb el virus SARS-CoV-2 (anticòs, fagocitosi); amb les mesures preventives (higiene de mans, gel hidroalcohòlic); amb la infecció (aerosol, goteta respiratòria); amb la detecció i diagnòstic (test d’antígens, cribratge); amb la vacuna (estudi de fase I, immunitat de grup); amb les mesures terapèutiques (analgèsic, antibiòtic); amb els símptomes (agèusia, anòsmia), i amb les mesures de contenció (aïllament, confinament).

Cadascuna de les imatges presenta els termes enllaçats a les entrades corresponents del diccionari en línia Terminologia de la COVID-19, actualitzat de manera constant, que recull els termes definits en català, amb equivalents en occità, castellà, anglès, francès i portuguès, i amb enllaços a la representació d’alguns dels termes en llengua de signes catalana.

El projecte s’emmarca en la col·laboració que, des de fa anys, mantenen el TERMCAT i el Departament de Salut, que ha permès la difusió i l’estudi de la terminologia relacionada amb les ciències de la salut i la publicació de diversos diccionaris.

Aquesta infografia forma part del conjunt de materials gràfics i interactius que el TERMCAT ofereix des del seu web, amb 94 recursos en diversos formats (pòsters, infografies, vídeos, relats visuals...) i de diversos àmbits temàtics (salut, esports, economia, tecnologia, medi ambient, etc.).