Xerrada a l'Hospital de Mollet: "Terminologia i coneixement, tot un món per descobrir"

Xerrada a l'Hospital de Mollet

Ahir es va dur a terme la xerrada Terminologia i coneixement: tot un món per descobrir. Es tracta d'una activitat que cada any es duu a terme en col·laboració amb l'Hospital de Mollet, l'Ajuntament de Mollet, el Servei Local de Català (vinculat al Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, del Consorci per a la Normalització Lingüística) i els centres educatius de la ciutat. La presentació va anar a càrrec de la terminòloga Maria Antònia Julià, que va oferir un resum dels criteris de formació de la terminologia científica i tècnica, i diversos recursos per localitzar la informació terminològica disponible.

Els alumnes dels últims cursos de secundària i de batxillerat tenen la possibilitat de treballar a classe unes activitats prèvies per aprofundir el seu coneixement sobre el llenguatge especialitzat i la terminologia, i se'ls proposa com a activitat la creació de nous termes. Aquestes propostes són valorades pel TERMCAT i s’atorga un reconeixement a les més reeixides des del punt de vista de la metodologia terminològica.

L'activitat, que ja és la setena vegada que es porta a terme, és possible gràcies a la coordinació del Servei Local de Català de Mollet, a la implicació de l'Hospital i l'Ajuntament, i especialment dels professors i dels alumnes dels instituts que hi participen. Des del TERMCAT ens complau molt poder fer aquesta xerrada, perquè ens permet constatar la bona feina que fan els docents i el talent creatiu que tenen els joves estudiants, alhora que provem de fer-los més proper el món de la terminologia.

Vegeu més informació en la notícia que n'ha publicat el Consorci per a la Normalització Lingüística.