Nova actualització del Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT)

Actualització DEMCAT

El diccionari en línia Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT). Versió de treball ha estat actualitzat amb les dades resultants del treball terminològic dut a terme durant el primer semestre de l’any 2017 en el marc del projecte DEMCAT, que té com a objectiu l’elaboració d’un nou diccionari de medicina en llengua catalana.

A dia d’avui l’obra conté unes 72.800 fitxes, de les quals prop de 8.700 es troben en procés de revisió. Cada fitxa conté els termes catalans amb definició, els equivalents en castellà, francès i anglès i, en els casos pertinents, nomenclatures científiques, a més a més de notes complementàries. En aquesta actualització, la novetat més destacable és la incorporació de termes relatius als ictus i les lesions medul·lars i cerebrals i també a la cronicitat. Aquestes dades són també consultables des del Cercaterm.

Per a fer possible que els usuaris puguin ponderar la informació que ofereix el diccionari, es fa servir un sistema de marcatge simple, mitjançant etiquetes descriptives que identifiquen les fitxes en què s'ha treballat i el tipus d’intervenció que s'hi ha fet (per exemple, vegeu conciliació terapèutica, fitxa revisada; empelt cutani, fitxa modificada, o sutura subcuticular, fitxa en curs de revisió).

El projecte DEMCAT es un projecte conjunt de l’Institut d’Estudis Catalans, l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears, Enciclopèdia Catalana, el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya i el Centre de Terminologia TERMCAT, que aquest any ha continuat tenint el patrocini de la Fundació Dr. Antoni Esteve.