El DEMCAT va ser present a les 6es Jornades TIC Salut i Social 2016

6es Jornades TIC Salut i Social 2016

Som molt conscients que la terminologia mèdica catalana, aquesta branca transversal del coneixement de les ciències de la salut, demana el concurs de moltes voluntats que facin possible dinamitzar arreu del territori tant la difusió com la implantació d'aquesta terminologia. Arran de les 6es Jornades TIC Salut i Social, hem aconseguir establir complicitats importants que, ben segur, aniran donant fruit en els propers mesos.

Si ho recordeu, en la nostra Jornada de reflexió estratègica del mes de juny passat, ja vam recollir moltes propostes i iniciatives de diferents sectors del territori català que ens empenyien en aquesta línia de difusió, promoció, implantació i defensa del llegat que ens han deixat, des de 1936, els grans especialistes precursors en terminologia mèdica catalana que van posar els fonaments de l'actual DEMCAT.

El repte en l'adaptació al món digital del DEMCAT tot just ha començat, i amb l'ajut de les TIC i de tot el seu entorn tecnològic serem capaços de tenir el diccionari que reculli tota la terminologia de les ciències de la salut que el país i el moment històric actual mereixen.

Agraïm a les persones que van adreçar-se a nosaltres l'interès demostrat en el projecte DEMCAT; aquests contactes seran molt productius en un futur immediat. La bona iniciativa dels organitzadors de les 6es Jornades TIC Salut i Social (capitanejats per Marc de San Pedro) del joc d'interacció B2B va permetre una difusió exponencial del projecte en forma de joc. Felicitats!

 

Font: Lídia Vàzquez, coordinadora del DEMCAT (2015-2016)