Col·laboració de dues estudiants de la Universitat Pompeu Fabra en el DEMCAT

Col·laboració de dues estudiants de la UPF en el DEMCAT

Aquesta setmana les estudiants Clara Escala i Carlota Cerrillo, del grau de Biologia Humana de la Universitat Pompeu Fabra, han defensat oralment de forma telemàtica el seu treball de final de grau, titulat “Revisió i actualització de les entrades de fàrmacs indispensables en el nou Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT)”.

Aquesta col·laboració s’emmarca en la cooperació institucional dins el projecte DEMCAT, gràcies a la qual els darrers anys diverses estudiants han pogut elaborar els seus treballs acadèmics sobre terminologia de ciències de la salut. Aquest treball ha estat cotutoritzat des del TERMCAT i des de la Fundació Dr. Antoni Esteve i s’ha dut a terme de manera totalment no presencial, a causa de les mesures de confinament derivades de la pandèmia, durant els mesos d’abril, maig i juny. Aquesta circumstància no ha estat cap obstacle per al bon desenvolupament de la feina, que ha obtingut una valoració excel·lent.

Com a resultat d’aquesta col·laboració, s’han revisat 200 fitxes de fàrmacs del diccionari DEMCAT, de les quals 13 són de nova creació. La selecció dels fàrmacs en estudi s’ha fet a partir de criteris de rellevància farmacològica, referència històrica i extensió del consum. En relació directa amb l’actualitat, s’han inclòs també una quinzena de fàrmacs que s’estan fent servir en ús compassiu o en assajos clínics en curs com a teràpies contra la COVID-19.