Cultura i Salut col·laboren en l'enquesta sobre usos lingüístics al sistema sanitari públic de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques

Enquesta sobre usos lingüístics al sistema sanitari públic

La Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina de Catalunya SocDEMCAT, amb el suport de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears i la col·laboració de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya porten a terme un estudi sobre els usos lingüístics en l’assistència sanitària (Estudi-ULAS).

La recerca que es duu a terme també té el suport del Col·legi de Metges de Barcelona, la Societat Catalano-Balear de Fisioteràpia, la Societat Catalanobalear d’Infermeria i la Societat de Psicologia General Sanitària. La Direcció General de Política Lingüística n’assumeix l’assessorament metodològic.

L'Estudi-ULAS s’adreça al personal mèdic i d’infermeria que treballa en centres públics del territori català, amb l’objectiu de determinar amb precisió les necessitats lingüístiques dels treballadors i valorar els recursos i els serveis que poden oferir l’Acadèmia i l’Administració per fomentar l’ús del català i millorar el servei a l’assistència sanitària

El TERMCAT, consorci que forma part de la Direcció General de Política Lingüística, és una de les institucions que treballa en el projecte DEMCAT, per a actualitzar la terminologia catalana de les ciències de la salut. Des del portal demcat es pot consultar tota la informació relativa al projecte, juntament amb continguts terminològics centrats en l’àmbit de la salut.

 

Podeu ampliar informació sobre la notícia en aquests enllaços:

Nota de premsa  (Llengua catalana)
Nota de premsa (Govern)
Estudi-ULAS (SOCDEMCAT)