El portal DEMCAT es renova

El cercador del portal DEMCAT

El portal DEMCAT (www.demcat.cat), dedicat a la terminologia de les ciències de la salut, ofereix des d’aquesta setmana una interfície renovada. Els continguts que s’hi consulten s’han reorganitzat i ampliat, amb la voluntat de fer més fàcil i dinàmic l’accés a la informació.

 

El portal mostra des de la pàgina inicial un cercador en línia que permet consultar les més de 75.000 fitxes terminològiques de l’àmbit de les ciències de la salut que constitueixen el Diccionari enciclopèdic de medicina (DEMCAT), en curs d'elaboració.

 

A més a més, es pot accedir a la consulta d’altres recursos terminològics: la col·lecció de diccionaris temàtics en línia del TERMCAT, altres diccionaris i documentació, material multimèdia, criteris terminològics i articles. També presenta apunts, sovint vinculats a la terminologia d’actualitat, i notícies sobre el projecte.

 

El portal, que es va posar en marxa el 2015, s’adreça principalment als professionals de la salut que tenen la necessitat d’utilitzar la terminologia biomèdica en contextos comunicatius en català, i als traductors i mediadors lingüístics que treballen amb textos de l’àmbit en editorials, mitjans de comunicació o universitats.

 

El projecte DEMCAT és promogut per l'Institut d'Estudis Catalans; l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i de Balears; Enciclopèdia Catalana, SAU; el Centre de Terminologia TERMCAT, i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Té com objectius principals mantenir actualitzada la terminologia de les ciències de la salut en llengua catalana i promoure’n la difusió en tots els àmbits de l’atenció sanitària.