Sessió de presentació de recursos a l'Hospital de Mollet

imatge de la presentació

Ahir dimecres, 18 d'octubre, es va dur a terme a l'Hospital de Mollet del Vallès la segona sessió sobre terminologia mèdica en català per a professionals de la salut, que ha permès presentar els recursos lingüístics i terminològics en llengua catalana de què disposa aquest col·lectiu i donar a conèixer la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina.

M. Antònia Julià i Berruezo, del Centre de Terminologia TERMCAT, i Fèlix Bosch Llonch, membre de la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT), han conduït la sessió.

S'han pogut comentar casos d'interès terminològic com ara metamizole, clenbuterol o ibuprofèn, la diferència entre mutagen i mutagènic, o les raons formals per a preferir formes com ara assaig amb cegament doble, cribratge o legionel·la. També, a partir del repàs històric del català científic de l'àmbit, des de les primeres revistes mèdiques en català, els primers diccionaris i altres iniciatives de difusió, s'ha remarcat el pes del compromís i l'interès personal, que ha acabat sent determinant en moltes de les iniciatives i els resultats assolits.

S'hi han presentat els recursos del web del TERMCAT (Cercaterm, diccionaris en línia, portal terminològic de les ciències de la salut -DEMCAT), de l'Optimot, del Canal Salut i de la Fundació Dr. Antoni Esteve, i la tasca per promoure el llenguatge mèdic en català que fa la Societat del Diccionari Enciclopèdic de Medicina (SocDEMCAT).

Aquesta sessió dona continuïtat a la col·laboració iniciada el curs passat, amb la intenció de proporcionar sessions anuals de formació en terminologia per a professionals de la salut, en el marc de la col·laboració conjunta del TERMCAT, la SocDEMCAT, la Fundació Sanitària Mollet (Hospital de Mollet), l'Ajuntament de Mollet i el Consorci per a la Normalització Lingüística.